Bahçelerimiz

 ÇİFTLİĞİMİZ

Çiftlik faaliyetlerimiz dikimden bakıma, hasattan üretime kadar ki tüm süreçlerin detaylı takip edildiği bilinçli çitfçilik zihniyetini sürdürülebilir kılınacak sistemleri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Faaliyetlerimizde öncelikle sıfır kimyasal ve sentetik madde ile gübreden hasata kadar geleneksel yöntemlerde ısrar ediyoruz. 1 fide 1 fidan ile başladığımız yolculuğumuz 4 senelik kısa bir zaman içinde 1.000.000 fide 1000 fidan hedeflerine çok yaklaşmış durumdayız.

 

LAVANTA BAHÇELERİMİZ

Lavandula angustifolia tıbbi ve aromatik bitkiler kategorisinde ki yağlık (Sevtopolis, Drujba ve Yubileyna) lavanta fidelerimiz ile kurulan kapalı bahçeler.

PİKAN CEVİZİ BAHÇELERİMİZ

Ana vatanı Kuzey Amerika’nın Mississippi nehri havzası olan çok özel cins cevizlerimiz kalp sağlığını koruma, kolesterolü düşürme gibi birçok hastalıkların önlenmesine yardımcı olduğu düşünülen yüksek antioksidanlar ve omega-6 yağ asitleri içeren bir besin. Ayrıca protein ve lif bakımından yüksek, doymuş yağı düşüktür ve vejetaryenler için popüler bir alternatif protein kaynağıdır. Pikan ayrıca vitamin, magnezyum, fosfor ve manganez gibi birçok vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Normal ceviz gibi ağızda acı tat bırakmaz.

;

BADEM BAHÇELERİMİZ

Fransız cinsi Ferragnes badem bahçemiz lezzetli, kırılması kolay ve iç hacmi yüksek olan bir üründür. İboflavin ve L-karnitin içeriğindeki yüksek içeriği nedeniyle en çok tercih edilen beyin gıdalarından biridir. Cilt sağlığı açısından E vitamini, antioksidan ve lif kaynağıdır. Sindirim, düşük kan basıncı, kolesterol, kemik sağlığı gibi birçok önemli faydası vardı.

ZEYTİN BAHÇELERİMİZ

Trilye bahçelerimizde soğuk sıkım zeytinyağı ve sofralık gemlik zeytini üretmekteyiz. Tarihin bilinen en eski meyvelerinden olan zeytin; Metabolizma, sindirim, cilt ve kalp sağlığı, doğal yaşlanmayı yavaşlatma, kanser riskini azaltma gibi bir çok hayati önem derecesinden faydalar vardır.

HASAT

Lavanta, tür ve çeşitlere, iklim ve toprak koşullarına, rakım ve yöneye göre değişmekle Saros Körfesi için Haziran ayı sonu yada Temmuz ayı ilk haftalarında tam çiçeklenme devresine ulaşır ve bu dönemde hasat edilir. Bitkinin hasadı fide büyüklüğüne göre elle, testereli ot bıçağı ile yada hasat makinası ile yapılmaktadır. Hasat edilen çiçeklerimiz uçucu yağ eldesi için işlemeye alınır. Zaman kaybetmeksizin buhar distilasyonu yöntemiyle uçucu yağ elde edilmektedir.